Reinigen van uw bootkap

Het doel van uw bootkap, sprayhood of dektent is om u en uw spullen aan boord te beschermen tegen weersinvloeden van buitenaf zoals water en wind. Op het moment dat uw bootkap aan deze invloeden wordt blootgesteld kan uw bootkap worden aangetast (schimmels en algen). Daardoor zal het zijn belangrijke, beschermende functie verliezen. Ook het uiterlijk van de kap zal onder invloed van zon- en weersinvloeden minder fraai ogen en uiteindelijk aan kwaliteit inboeten. Ons wasproces is erop gericht om al deze nadelen voor uw kap in één wasbeurt op te heffen.

Reinigen

Het Ankkuri Sail Refit regeneratieproces is een handmatig proces waarbij ieder zeil afzonderlijk, per zijde, meerdere malen wordt bewerkt en 100% krimpvrij wordt. Na iedere behandeling wordt het zeil verschillende keren gedroogd en gefixeerd; het volledige proces neemt dan ook gemiddeld 3 tot 5 *) dagen in beslag.

Garantie

Doordat we het wasproces niet met machines uitvoeren maar alle handelingen handmatig doen, kunnen wij garanderen dat uw bootkap met aandacht en zorg wordt behandeld. Tijdens het wasproces zullen stiksels, ramen en het weefsel daardoor niet onnodig worden belast en dus optimaal beschermd blijven.

‘Jaarlijks onderhoud verlengt de levensduur van uw bootkap aanzienlijk, wacht dus niet te lang hiermee.’

Arbeidsproces

Door de persoonlijke aandacht voor elke bootkap, sprayhood of dekzeil en het intensieve proces kunt u er het beste rekening mee houden dat de verwerkingsduur gemiddeld tussen de 3 á 5 dagen in beslag zal nemen. In de wintermaanden proberen wij de goederen binnen twee maanden te verwerken.

Schimmel

Ondanks verwoede pogingen om het te voorkomen is het belangrijk om u te realiseren dat een schimmel altijd terug kan komen. Het is tenslotte een soort paddenstoel die soms gewoon komt aanwaaien van een andere boot of aanlegsteiger. Regelmatig afnemen met een microvezeldoek met natuurazijn (nooit met een biologisch wasmiddel) van uw bootkap vertraagt schimmel en algengroei aanzienlijk en zal het weefsel niet aantasten.

Wees er op tijd bij

Wacht niet te lang met het langsbrengen van uw bootkap als u vuil constateert. Wij adviseren uw bootkap jaarlijks te laten controleren. Een gedegen onderhoud verlengt de levensduur van uw bootkap aanzienlijk.